De workshops worden gegeven op: dinsdag- en woensdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur dinsdag- en woensdag- en donderdagavond van 19.00 tot 22.00 uur Voor groepen zijn andere dagen en tijdstippen mogelijk.
Het begon als een mooi idee naar aanleiding van een krantenartikel over het “social sofa project”. Voor ons is er echter toch één nadeel aan deze betonnen social sofa, namelijk het gewicht. Zo komt het dat wij op zoek zijn gegaan naar een eigen bank ontwerp van lichter materiaal. We beginnen met het formeren van een enthousiaste werkgroep en gaan vervolgens met ons idee aan de slag. We speuren op internet en stuiten in Noord Limburg op een bedrijf dat “Plastisense” heet. Een bedrijf dat gespecialiseerd is in het maken van EPS meubels. Wij zien de voordelen van dit materiaal en komen samen met deze onderneming tot het ontwerp van onze Blije Bank en later Mijmerbank. We vragen subsidies aan en ontvangen dit van de gemeente Koggenland, Rabobank, Oranje fonds, uit het plaatselijke bedrijfsleven en van particulieren. Er worden oproepen geplaatst in het plaatselijke dorpsblad / streekkrant om een afbeelding in te leveren voor op de bank. Deze aangeleverde inspiratie door verenigingen en inwoners tekenen wij op de bank en iedereen plakt mee. Dit heeft een prachtig kunstwerk opgeleverd waar met veel inzet op geplakt is, iedere afbeelding heeft zo zijn eigen verhaal gekregen. We kunnen wel zeggen dat het is geslaagd om samen met de inwoners van Ursem een prachtig kunstwerk te realiseren!

Mozaïek banken Ursem

Opnieuw willen wij een bank mozaïeken, een bank die wij "Mijmer Bank" noemen. In samenwerking met de gemeente Koggenland wordt een tweede kunstproject in Ursem gerealiseerd. Een project waar alle inwoners uit Ursem, oud en jong, worden uitgenodigd mee te werken. Een bank die wordt opgedragen aan ieder die jíj nooit wil vergeten. Een bank waarop je in je eigen gedachten kunt wegzinken; De "Mijmer Bank" krijgt een prominente plaats in de Ruijtersstraat en wordt beplakt met symbolen die voor jou belangrijk zijn en je doen herinneren. Symbolen die jijzelf bedenkt en samen met onze hulp, met schitterend gekleurd glas mozaïek, op de bank plakt. Naast sterren komen er persoonlijke symbolen op de Mijmerbank. Een afbeelding mozaïeken voor iemand die jij nooit wil vergeten! Naast het mozaïek symbool kan je ook kiezen om een aluminium plaatje bij je afbeelding in de bank te verwerken. Dit plaatje kan bedrukt worden met een foto, afbeelding of zelfs met tekst, en dan ook nog in iedere gewenste kleur. Volg ons ook via onze Facebookpagina Blije Bank/ Mijmer Bank Ursem https://www.facebook.com/blijebankursem/.

de Blije Bank

de Mijmer Bank

“A sky full of stars”

Y V O N V L A A R

Beeldende kunst

een site vol kunst & creativiteit