De workshops worden gegeven op: dinsdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur dinsdag en donderdagavond van 19.00 tot 22.00 uur Voor groepen zijn andere dagen en tijdstippen mogelijk.

Muziek historie

28 december 2020 starten we in het plaatselijke café de Rode Leeuw aan een intensief en tijdrovend project, er komt in de zaal een “Wall of Fame” van legendarische muziekhelden.
De foto’s bewerk ik met Photoshop en teken deze vervolgens op de muur. Ieder portret wordt met de hand op de muur geschilderd. De kleuren die we gebruiken voor de portretten zijn zwart, grijs en warm grijs en de achtergrond in een grijs-petrol kleur, de teksten schilderen we met goud verf.
De eigenares van het café en behulpzame vriendinnen staan me bij in deze uitdaging, ik zwaai met de scepter, jij doet dit en jij doet dat, en hopla daar gaan we. Soms is het muisstil ieder in zijn eigen bubbel, of we kletsen en lachen veel!! Natuurlijk luisteren we onderwijl naar de muziek van ieder die op de muur vereeuwigd wordt. Terwijl we middenin deze covid pandemie zitten wordt onze vrije tijd prima besteed en geeft het ons allemaal een heerlijke afleiding. Er zijn momenten geweest dat we met 9 personen aan het schilderen waren, sommige parkeerde uit voorzorg hun fiets in de garderobe. Een aantal keren zijn we ook met een groepje blijven eten in de avond, om na de maaltijd weer verder te schilderen aan de muur. Maar helaas de regels van hoger hand worden strenger, we besluiten nu om met hooguit vier personen verder te schilderen, om zo de 1,5 meter bij de muur te kunnen waarborgen. Dus in overleg verdelen we de opkomst om de groep niet al te groot te maken, voorzichtigheid geboden! want het corona virus ligt op de loer. Als je nagaat dat iedere afbeelding zo’n 16 uur werk op eist, is het eraan werken met 4 personen een beetje weinig, het schiet maar niet op! En dan ook nog die avondklok, we schilderen van half zeven tot kwart voor negen, opruimen en weg wezen!! Het is nu maart en het einde komt langzaam in zicht, gestaag schilderen we door, ik teken nog een paar laatste toeten op de wand. Alles wordt nagelopen met nog een laag verf en laag na laag na laag…
Het geduld wordt hierdoor behoorlijk op de proef gesteld en dat resulteerde soms tot het afraffelen van de portretten en dat is juist wat niet de bedoeling is, het herstel daarvan kost ook weer de nodige uren om het dan toch weer naar het zin te krijgen. En dan gaat tot overmaat van ramp het corona virus toch nog roet in het eten gooien want door onder ons positief geteste ligt de voortgang van de muur 3 weken stil. Inmiddels hebben we de penselen weer opgepakt en gaan we ons weer focussen op dit schilder project. Al met al maken we heel wat mee met elkaar en niet alles gaat van een Leien dakje!!

Klik op een foto om te vergroten

een site vol kunst & creativiteit

Beeldende kunst

V O N V L A A R