De workshops worden gegeven op: dinsdag- en woensdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur dinsdag- en woensdag- en donderdagavond van 19.00 tot 22.00 uur Voor groepen zijn andere dagen en tijdstippen mogelijk.
Laat het werk eerst 24 uur drogen, dan kun je het gaan voegen.

Voegen:

Benodigdheden: Bakje, roerstokje, kranten, rubberen handschoenen, en een oude doek. Leg de kranten onder je werkstuk. In het bakje doe je het voegsel en meng dit met een (klein) beetje water. LET OP! doe niet teveel water in een keer erin, maar steeds hele kleine beetjes!! Totdat het een dikke pasta is. Het duurt even voordat het water zich met het poeder mengt, dus heb geduld! Wrijf het voegmiddel goed in de voegnaden en gebruik eventueel het voegrubber of een sponsje om het mooi glad af te werken. Het voegsel moet zich goed tussen de steentjes verspreiden. Haal na ongeveer 15 min. met een krant de overtollige voeg weg. Na 30 min. herhalen met een oude droge doek. Er mag een cement waas over de tegeltjes zitten, maar geen klonters voeg. Afwerken: Maak het werk af door het schoon te maken met een beetje afwasmiddel op een vochtige doek en veeg de eventuele cement waas af. Opgedroogde lijm resten kan je verwijderen met een mesje.

Kleur voeg bepalen:

Door de vele werkstukken die gemaakt zijn, is de ervaring er wat betreft de kleur keuze voor het mozaïek werk. Het verschil tussen een witte- of een donkere voeg is groot. De witte voeg vraagt nogal wat aandacht waardoor de kleuren slechter uitkomen. Zeker als het motief iets voorstelt valt het een beetje weg met een witte voeg. Als de voeg niet voldoende contrasteert met de mozaïek kleur vloeit alles visueel samen en gaat veel van het mozaïek effect verloren. Aangezien de ervaring keer op keer heeft aangetoond dat de beste voeg er een is die de kleur contrasteert, met ALLE verschillende kleuren die in het mozaïek worden gebruikt wordt het beste contrast meestal geboden door een grijs tot donkergrijs of zwart.
Y V O N V L A A R

Beeldende kunst

een site vol kunst & creativiteit

Voeg instructie